Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Webmaster Forum

Webmaster Forum, Google, Adsense, SEO, Domain, Hosting, Web tasarım teknoloji hakkında bilgiler. Türkiye'nin öncü webmaster forumu.

Farklı Sitelerden Veri Çekmek

Root

Wmland.Net CEO
13
30 Nis 2021
Siteye Git
 Hemen hemen hepimizin müşteri istekleri ile karşılaşıyoruz örnek vermek gerekrse hava durumu,döviz kuru olabilir. Bu işlem sayesinde dilediğiniz birçok siteden istediniz kısmı verisel olarak çekebilirsiniz.

Aşağıdaki örnekte sitenin header kısmında yer alan birkaç döviz kurunun verisini sistemimize çekeceğiz.


Kod:
<?php

function uzaktan_veri($baslat, $son, $cekilecek_veri)
{
@preg_match_all('/' . preg_quote($baslat, '/') .
'(.*?)'. preg_quote($son, '/').'/i', $cekilecek_veri, $m);
return @$m[1];
}

$hedef_site = "https://www.wmland.net/";

$veri = file_get_contents($hedef_site);

$veri_adi = uzaktan_veri('<span class="menu-row2">','</span>',$veri);

?>

Değişkenimiz yukarıdaki gibi. Önemli kısım ise $hedef_site değerinin karşılığına yazacağımız site ve $veri_adi aralığına gireceğimiz div kısmı. Hedef sitemiz olan wmland.net üzerinden baz aldığım örnekte, header kısmında yer alan kur değerleri <span class="menu-row2">içerik</span> aralığında yer aldığı için $veri_adi fonksiyonuna bu span aralığını uyarladık.

Şimdi yapacağımız işlem ise çektiğimiz verileri sitemiz üzerinde göstermek. Kodumuz aşağıdaki gibi.

Kod:
<?php echo "
<a class='kur'><b>Altın</b> " . $veri_adi[0] . "</a>
<a  class='kur'><b class='buyukluk'>"</a>
<a  class='kur'><b class='buyukluk'> "</a>
<a  class='kur'><b class='buyukluk'>$</b> "lt;/b> "lt;/b> " . $veri_adi[1] . "</a>
<a  class='kur'><b class='buyukluk'>€</b> " . $veri_adi[2] . "</a>
"; ?>

Burada dikkat etmemiz gereken olay $veri_adi[0] değerinin sonundaki 0 sayısının önemi. Eğer sonu 0 olursa ayarladığımız span dizininden aynı olanlar arasında ilkini çekecektir, 0 yerine 1 değerini verirsek ilkini değil bir sonrakini çekecektir. Bu işlem bu şekilde devam etmekte. Ben 0-1-2 olarak ayarladım. altın, dolar ve euro şeklinde çekiyor.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar